Poslovi u Kanadi: Kako dobiti posao u Kanadi    

Više od 250.000 osoba svake godine odlazi u Kanadu radi pronalaska boljeg posla i boljeg života. Nije ni čudo s obzirom da Kanada važi za jednu od najbogatijih zemalja. Postoje razni poslovi u Kanadi za koje možete da konkurišete. Najplaćenije profesije čine lekari koji zarađuju čak i do 10.000 evra mesečno a najmanje plaćeni su čistači koji zarađuju 3 prosečne srpske plate. Od najtraženijih radnika to su zdravstveni radnici i IT stručnjaci. Manje kvalifikovani a opet dosta traženi radnici su građevinski radnici zbog velikog povećanja izgradnje i renoviranja objekata.

Iako Kanada važi za veoma skupu zemlju sa visokim standardom života, moguće je živeti i raditi i čak uštedeti nešto novca čak i sa malim primanjima.

Pročitajte kako da prelomite da li da pronađete posao u inostranstvu ili da ostanete u Srbiji.

Kako dobiti posao u Kanadi?

Kako bi pronašli posao i zaposlili se u Kanadi, veoma je važno da imate preporuku od poslodavca.

Srbija se sada nalazi u deficitu za lekarima i medicinskim sestrama i to iz razloga što najčešće odlaze baš upravo u Kanadu i Nemačku kako bi obezbedili sebi i svojim porodicama pristojniji život.

Pročitajte koji su to poslovi u Srbiji do kojih se najlakše dolazi.

Sam život u Kanadi zavisi naravno od primanja. S obzirom na jako visok standard, ovde Vas život može koštati čak 2.000 evra. Troškovi su jako veliki, od kojih iznajmljivanje stana može da iznosi od 600-1200 evra. Zbog toga se preporučuje da ukoliko neko želi da dobije posao u Kanadi, da uradi to u društvu prijatelja ili partnera, kako se ne bi našli u situaciji da ne mogu da iznesu sami račune za stanarinu i komunalije.

Bolji plaćeni poslovi u Kanadi podrazumevaju fakultetsko obrazovanje međunarodno priznatih škola. To naravno zahteva prevod diploma koje se overavaju kod sudskog tumača. Komisija potvrđuje da li ste dobar kandidat i predajte sva potrebna dokumenta. Nakon toga, vrši se procena Vas kako kandidata na osnovu nivoa engleskog ili francuskog jezika, Vašeg obrazovanja, sposobnosti, radnog iskustva godina i drugih sposobnosti koje posedujete.